BRYGDAG PÅ HOLM's
Den færdige urt måles. Det er min kaffe der står ved siden af.

SØNDAG DEN 18 FEB var der brygdag på HOLM's

Vi bryggede en Scottish export ale kaldet "Påske 2004" og som findes på Beercalc. Opskriften er skabt af Kale Kristian Olsvig, som faktisk vandt katagorien i DM i håndbryg i 2004. Det er en besværlig øl at brygge for den tager tid. Vi har valgt en 20 liters udgave. den oprindelige opskrift ligger på bare 9 liter.

Først skal vi mæske i 1.5 time følgende:
3.4 kg Münich malt
2.6 kg Pilsner malt
800 g Cara crystal malt
80 gram Chokolate malt
54 gram Flaked Oat


Mæsketiden er 40 grader i 20 min, 59 grader i 25 min, 69 grader i 75 min. og udmæskning ved 75 grader i de sidste 10 minuter

efter vi har siet urten fra kornet, koges urten med 60 gram Tettnagel humle i 60 minuter, og efter 30 minuter kommes 30 gram saaz humled ved, og i de sidste 10 minuter yderligere 66 gram saaz humle plus 10 gram klar urt (en slags irish moss) og 10 gram let stødt koriander.

Nu er urten klar til gæring, og om 27 dage vil vi se om de ønskede 6.2% alcohol er til stede. Som billedet viser har vi allerede målt sukker indholdet, og det viser lovende 7%, og ved tab af 1 % kan det ønskede resultat nåes.

Efter 27 dage skal øllet tilsættes lidt sukker til eftergæring og hældes på flasker. Herefter skal vi vente mindst 3 måneder før øllet er bare nogenlunde ordentligt, og helst lidt længere. så denne påskeøl bliver ikke nydt til påske.

Vi smager den til august.

Det er altid muligt at melde sig til en brygdag, dagene vil blive annonceret her på siden.

HØJT SKUM OVER LILLEBÆLT


JOHN